maandag 11 maart 2013

Lets Talk About: Seksualiteit.


In de Let's Talk About rubriek snijd ik onderwerpen aan waar iedereen wel over mee kan praten. Ik geef mijn mening weer, en ook al kan die verschillen van jouwe, please hou het netjes. 

In deze Let's Talk About, wil ik het over seksualiteit hebben. En dan bedoel ik je seksuele voorkeur. Heteroseksueel, homoseksueel, biseksueel. Waarom wil ik het hier over hebben? Lees het volgende krantenstukje.

"Een lesbisch stel uit de Amsterdamse wijk Bos en Lommer is het leven zuur gemaakt door jongeren van 12 tot 15 jaar. Dat schrijft Het Parool. Het lesbische stel Katinka (24) en Maxime (23) werd zo erg gepest dat ze hulp moesten vragen aan de politie. "Als ik de straat in liep en die groep zag staan, kreeg ik al buikpijn", zegt Maxime. Haar vriendin Katinka werd ingesloten en met proppen bekogeld. Een jongen uit de groep reed met zijn fiets op haar in. De vriendinnen weigerden de buurt uit te vluchten. Buurtregisseur Mustapha Rahali spoorde de jongens op en nam hen mee naar een COC-debat. Donderdag stonden de pestkoppen oog in oog met hun slachtoffers om excuses aan te bieden. Maxime: 'Ik wilde hen ontmoeten en heb ze stuk voor stuk in de ogen gekeken.' Bron.
Really? Is dit echt waar? Ja, dit is echt waar. Stamt zeker uit de jaren toebak? Nee, dit artikel is van december 2012. Ik hoorde vorige week iets op de radio van een lesbisch koppel die werd lastiggevallen op een station, maar ik ben vergeten waar het was. Anyway. Toen ik dit hoorde op de radio werd ik boos. Ik vind het oneerlijk. En stom. En ouderwets. Het is ondertussen 2013 en mensen kunnen nog steeds niet accepteren dat er mensen zijn die op mensen van het eigen geslacht vallen. Of op allebei de geslachten. Ik kan me zeker voorstellen dat er mensen zijn die het liever niet willen zien om bijvoorbeeld een homokoppel te zien zoenen, maar dan nog. Je laat ze toch wel met rust? Waarom zou je in hemelsnaam mensen gaan mishandelen, bespugen of uitschelden omdat ze in andermans ogen "anders" zijn?

Homoseksuele, lesbiseksuele en biseksuele mensen zijn ook mensen. Ze zijn niet anders. Ze hebben gevoelens, ze zijn van vlees en bloed en gewoon hetzelfde als ieder ander. Het enige verschil is dat zij op hetzelfde geslacht vallen of op beide geslachten. Nou, big deal. Het is niet jou leven, dus laat andere mensen gewoon hun eigen leven leiden. Want wat is er nou mooier dan liefde? Liefde is iets prachtigs en of dit nou op hetzelfde geslacht is of niet, het gevoel blijft hetzelfde. Mogen heteroseksuele mensen dan ook niet meer verliefd worden? Serieus, ik word steeds bozer.

Mijn boosheid komt vooral uit het feit dat ik biseksueel ben. En die keuze maak je niet. Zo ben je. Het is niet alsof je in een restaurant staat en de keuze tussen een salade of soep moet maken. Toen ik uit de kast kwam op 15 jarige leeftijd (ik wist het al veel langer, mijn eerste kus was ook met een meisje) raakte ik veel vriendinnen kwijt. Ze wilden geen vriendinnen meer zijn, want ze waren bang dat ik verliefd op hun zou worden. Nou sorry hoor, maar het feit dat ik ook op meisjes val maakt me niet meteen tot een meisje die op iedereen valt. Ik val ook niet op elke jongen, zo ook niet op meisjes. Ik heb me er verder niks van aan getrokken, het deed pijn, maar ik kon niet veranderen wie ik was EN wie ik wilde zijn. Ik wilde het niet meer voor me houden, iedereen mocht weten hoe ik me voel. Gelukkig zijn mijn beste vriendinnen nooit bevooroodeeld of wat dan ook, zij accepteren me voor wie ik ben, maar ze hoeven geen details te horen. En die krijgen ze dan ook niet.


Wat betekent het voor mij? Ik kan net zo goed verliefd worden op een meisje dan op een jongen. Ik heb 2 relaties met meisjes gehad en dat ging prima. Wij zijn nooit op straat uitgescholden of iets dergelijks, gelukkig. Maar dat dit wel echt gebeurt vind ik echt verschrikkelijk. Een goede vriend van me is homoseksueel en hij wordt wel uitgescholden als hij met zijn vriend over straat loopt. En ik snap dit niet. Zoals ik al zei: liefde is iets moois!

Ik vraag mij af of de dag ooit zal komen dat homoseksuelen, lesbiseksuelen en biseksuelen een normaal leven kunnen leiden zonder uitgescholden te worden. Want dit verdient niemand. En al helemaal niet omdat je verliefd bent. Tuurlijk snap ik het als je het niet fijn vind om te zien, maar draai je dan om en kijk de andere kant uit. Want iedereen verdient respect. Tot die tijd moet er gewoon een straf op staan om mensen niet te accepteren hoe ze zijn. Iedereen is verschillend en niet iedereen vind elkaar aardig of vind de leefstijl van bepaalde mensen niet geweldig, maar big deal. Ik ben blij dat iedereen verschillend is! Stel je voor dat we allemaal op dezelfde persoon zouden vallen. Nee, dankje. Acceptatie is echt een big issue in NL. Niet alleen op het gebied van seksualiteit, maar ook op het gebied van uiterlijk, afkomst of zelfs haarkleur. Ik kan hier niet tegen, laat mensen toch in hun waarde!

Goed, ik heb dit artikel niet geschreven om aandacht te krijgen, maar gewoon om mijn mening te uiten en mijn verhaal te doen.

Ik vraag me af hoe jullie hier in staan?

Misschien krijg ik nu wel reacties met: ik ga je blog niet meer bekijken, want je valt ook op meisjes IEWL. En dat ik daar serieus aan denk dat het misschien kan gebeuren is ook weer rot. Maar dit is hoe ik ben en ik heb die keuze niet gemaakt. Ik ben er trots op en wie er dan ook problemen mee mag hebben, sla dit artikel dan even over.

6 opmerkingen:

 1. Ik begrijp ook nooit waarom mensen het zo erg of raar vinden. Ik heb gewoon homoseksuelen vrienden, en heb er echt geen moeite mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap ook niet waarom mensen daar moeite mee hebben.
  Je bent zoals je bent.. Dat moeten mensen gewoon respecteren;)

  xoxo
  www.its-dash.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed artikel!!
  Bedankt voor je reactie op mijn blog..
  New blogpost...binnenkijken bij...? X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt mooi geschreven! Ik ken redelijk veel homoseksuelen en ze voelen precies hetzelfde als hetero vrienden. Ik snap echt nooit waarom mensen er zo'n probleem van maken..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het helemaal met je eens, die discriminatie is nergens voor nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad idioot dat dat soort dingen gebeuren, pff en dan zijn het 12-15 jarige, doe even normaal. Ik heb niks tegen homoseksuelen of biseksuelen. Sterker nog, mijn moeders zijn lesbisch, zij zijn er gelukkig (voor zover ik weet) nooit mee lastig gevallen. Acceptatie is niet alleen in Nederland een big issue, in bijvoorbeeld de VS is het velen malen erger. Je denk dat het een modern land is, maar wat betreft homo's en bi's lijken ze enorm achter te lopen. Ik vind eigenlijk dat Nederland homo's en bi's best goed accepteren, natuurlijk gaat het wel eens fout, maar dat is volgens mij niks vergeleken met in andere landen. Wow, lange comment haha!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat !